Kunnioitus – Huomioi lapsen temperamentti!

Minna Oulasmaa, Väestöliiton perhesuhteiden asiantuntija


Vanhemman kannattaa tunnistaa omia temperamenttipiirteitään. Joskus oma temperamentti voi olla esimerkiksi hitaampi tai nopeatempoisempi kuin omalla lapsella.

Vanhempi saa paremman yhteyden lapseensa ja lapsi tuntee tulevansa paremmin kohdatuksi, kun vanhempi muokkaa omaa tahtiaan myötäilemään lapsensa tahtia. Näitä hyviä kohtaamisen hetkiä on tärkeä olla päivittäin. Välillä vanhempi tarvitsee myös omaa rauhaa. 

Vanhemmat toivovat lapsilleen parasta. Joissain tilanteissa vanhempi voi kaivata uusia oivalluksia ja tietoa. Vanhemmuuden valttikortit –videot tarjoavat yksinkertaisia, heti arkeen sovellettavia keinoja vanhemmille ja isovanhemmille. Myönteisen koti-ilmapiirin ja itsetunnon tukemiseen on hyvä olla paljon työkaluja. 

Valttikortit liittyvät Suomi 100 –ohjelmaan. Tavoitteena on tarjota vanhemmille kannustavan kasvatuksen vahvistusta. Valttikorttien aiheet pohjautuvat Väestöliiton vanhemmuustiimin, THL:n Lapset ja perheet, STM:n Hyvinvoinnin edistämisen ja ITLA:n Kasvun tuki suosituksiin. 

Julkaistu: 06.12.2017
Osio: Videot
Aihealue: Lapsen maailma