Nettiluennot ovat siirtyneet Perheaikaa facebook livelähetyksiin.
Seuraa livelähetyksiä osoitteessa: www.facebook.com/perheaikaa.fi/


Tulevat Facebook- livelähetykset:
- 27.9 klo 13-13.30 Tukea perheeseen kun vanhempi sairastaa pitkäaikaissairautta

Vanhemman pitkäaikaissairaus herättää paljon erilaisia tunteita, ja voi viedä terveeltäkin puolisolta paljon voimavaroja ja vaikuttaa koko perheeseen. Kuinka perheenä elää ja säilyttää mielekkyys elämässä sairaudesta huolimatta? Kuuntele kahden asiantuntijan keskustelu tärkeästä aiheesta. | Luennoitsijat: Katariina Pelkonen, kouluttaja Parisuhdekeskus Kataja ja Suvi Laru, Väestöliiton Vanhemmuustiimin esimies ja psykologi
- 10.10 klo 13.00-13.30 MASI- apua isille masennusoireisiin tai niiden kohtaamiseen perheessä

Vuonna 2018 käynnistyneen MASI-hankkeen kohderyhmää ovat työikäiset isät, joiden elämään masennusoireet kuuluvat joko oman tai perheenjäsenen kokemuksen kautta. | Luennotisija: Henri Hyttinen, Miessakit ry, hankekoordinaattori
Menneet facebook-livelähetykset:

Katso tulossa olevat luennot »

NettiluennotParista perheeksi
Psykologi, psykoterapeutti Suvi Laru

HUOM! Tallennettu nettiluento alkaa kohdasta 00:53 minuuttia.

Tule kuuntelemaan psykologi Suvin Larun nettiluentoa aiheesta "Parista perheeksi". Luennolla Suvi Laru kertoo, miten parisuhde muuttuu ensimmäisen lapsen syntyessä ja millaisia raskausajan ja pikkulapsiperheen haasteita tilanteeseen liittyy. Lisäksi tarkastellaan parisuhteen vuorovaikutusta.
Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Parisuhde, raskaus, odotus, arki, perhe-elämä

Nettiluento on valtakunnallinen ja maksuton tapa saada luotettavaa tietoa ja kysyä asiantuntijoilta anonyymisti. Luennolle voit liittyä nimimerkillä tai rekisteröityneenä käyttäjänä. Liity luennolle painamalla "Siirry luennolle" -nappia.


  • Luentoaika: to 21.2. klo 13.00 – 13.30
  • Osallistujamäärä: 30

Katso käyty luento »

NettiluennotÄitiyden kielletyt tunteet
perhesuhteiden asiantuntija, eskarilaisen mummi Minna Oulasmaa

HUOM! Tallennettu nettiluento alkaa kohdasta 00:51 minuuttia.

Moni äiti ajattelee kielteisten tunteiden, kuten raivon, inhon ja välinpitämättömyyden, olevan äitiydessä jollain tavalla kiellettyä. Näiden tunteiden ilmaantumisesta omaan äitiyteen ei usein uskalleta paheksunnan pelossa puhua.
Tunteiden kätkeminen lisää vallitsevaa harhaa, että äitiydessä kuuluisi olla vain helliä rakkauden ja onnen tunteita. Vaikeneminen taas voi tuoda mukanaan lisää ongelmia, ja avun hakemista ehkäisee häpeä omasta kuvitellusta poikkeavuudesta.

Luento perustuu sekä luennoitsijan käytännön työn tuomiin kokemuksiin että Väestöliiton vuonna 2008 julkaiseman kirjaan "Äidin kielletyt tunteet".

Aggressio, häpeä, inho, onni, pelko, perhe, puhuminen, raivo, rakkaus, syyllisyys, tunne, tunteet, vaikeneminen, viha, äiti, äitiys

Nettiluento on valtakunnallinen ja maksuton tapa saada luotettavaa tietoa ja kysyä asiantuntijoilta anonyymisti. Luennolle voit liittyä nimimerkillä tai rekisteröityneenä käyttäjänä. Liity luennolle painamalla "Siirry luennolle" -nappia.

  • Luentoaika: to 14.2. klo 13.00 – 13.30
  • Osallistujamäärä: 30

Katso käyty luento »