Koulu, lastensuojelu, sijaisvanhemmat, lapsen syntymävanhemmat – kuka päättää ja ketä kuullaan?

Kehittämispäällikkö, sosiaalityöntekijä (YTL), työnohjaaja, senior PRIDE-kouluttaja, Pesäpuu ry Jaana Pynnönen
pe 2.6. klo 13.00 – 13.30

Sijaisvanhemman ja koulun välinen sujuva yhteistyö on perheeseen sijoitetun lapsen kannalta ensiarvoisen tärkeää. Lapsen asioista vastaava sosiaalityöntekijä on kuitenkin se henkilö, joka päättää yhteistyössä lapsen syntymävanhempien kanssa monista lapsen elämään liittyvistä tärkeistä asioista. Hukkuvatko lapsen tarpeet, kun aikuiset hänen ympärillään yrittävät auttaa? Toimiiko yhteistyö? Kuka päättää? Kuka kantaa vastuun? Mitä lapsi kysyy? Kuka hänelle vastaa?
Luennossa käydään läpi ja pohditaan, kenellä on vastuu ja miten yhteistyössä lapsi ja hänen tarpeensa säilyisivät keskiössä, kun koulun ja lastensuojelun välistä yhteistyötä tehdään.

Luento liittyy Sisukkaasti koulutiellä -koulutusprosessiin, jossa pyritään edistämään kodin, koulun ja lastensuojelun välistä yhteistyötä lastensuojelun piirissä olevien lasten koulunkäynnin tukemisessa.

Pesäpuu ry, Sisukkaasti koulutiellä, hyvinvointi, lapsi, Sijaisvanhemmuus, koulu, lastensuojelu

Suljettu
  • 13:01 Roosa-Väestöliitto Hei kaikille ja tervetuloa mukaan nettiluennolle! Koulu, lastensuojelu, sijaisvanhemmat, lapsen syntymävanhemmat – kuka päättää ja ketä kuullaan? Aiheesta luennoi tänään, Pesäpuu ry:n Kehittämispäällikkö, sosiaalityöntekijä (YTL), työnohjaaja, senior PRIDE-kouluttaja Jaana Pynnönen. Ohjaajana toimii Roosa Väestöliitosta. Luennolle voit osallistua kuuntelemalla, katselemalla, selailemalla luentodioja ja kysymällä luennoitsijalta luentoaiheeseen liittyviä kysymyksiä.
  • 13:01 Roosa-Väestöliitto Jos sinulla on ongelmia luennon äänen tai kuvan kanssa: Kokeile päivittää sivu painamalla näppäimistöstäsi F5 näppäintä. Tarkista onko tietokoneen kaiuttimet päällä. Kokeile vaihtaa selainta (Chrome,Firefox, Explorer) Yleensä Chrome toimii hyvin. Tyhjennä selaushistoria. Päivitä Flash Player. Reaaliaikaiseen seuraamiseen tarvitaan Flash-player. Luennon seuraaminen mobiililaitteista voi olla haastavaa. Luennon aikana voitte kysyä luennoitsijoilta luentoaiheeseen liittyviä kysymyksiä. Luennoija vastaa kysymyksiin luennon jälkeen. Luento tallennetaan ja on katsottavissa jälkikäteen Perheaikaa.fi -sivustolta iltaan mennessä.
  • 13:25 Roosa-Väestöliitto Kiitos kaikille osallistujille ja tervetuloa taas mukaamme luennolle :)