Vanhemmuuden haasteet – lasten hyvinvointi

Lapsiperhetyöntekijä, FinFami Uusimaa Olli Rauhala
to 13.10. klo 13.00 – 13.30

Kun vanhemmuutta kuormittavat mielenterveyden ongelmat, on sillä vaikutuksensa myös perheessä elävien lasten ja nuorten kasvuun ja kehitykseen. Vanhemmat tarvitsevat tietoa ja tukea, miten auttaa lapsiaan. Vastaavasti perheen lapset ja nuoret tarvitsevat ymmärrystä perheen tilanteeseen. On monia asioita, joiden avulla voidaan vahvistaa vanhemmuutta ja lapsia suojaavia tekijöitä.

FinFami Uusimaa ry – Omaiset mielenterveyden tukena on jo vuosia ottanut omaistyössään huomioon myös lapsiomaiset. Työmuotoina käytetään Toimiva lapsi ja perhe – hankkeessa kehitettyjä työmenetelmiä.

Luennossa pohditaan työssämme esille tulleita vanhempien, lasten ja nuorten kysymyksiä sekä sitä, miten hyvän arjen eläminen on mahdollista erilaisista vaikeuksista huolimatta.

vanhemmuus, perhe, mielenterveys, lapset, nuoret

Suljettu
  • 13:02 Roosa-Väestöliitto Hei kaikille ja tervetuloa mukaan nettiluennolle! Päivän teemana on vanhemmuuden haasteet ja lasten hyvinvointi. Luennoitsijana toimii FinFami Uusimaan lapsiperhetyöntekijä Olli Rauhala. Luennon ohjaajana toimii tänään Roosa-Väestöliitto. Luennolle voit osallistua kuuntelemalla, katselemalla, selailemalla luentodioja ja kysymällä luennoitsijalta luentoaiheeseen liittyviä kysymyksiä.
  • 13:02 Roosa-Väestöliitto Jos sinulla on ongelmia luennon äänen tai kuvan kanssa: Kokeile päivittää sivu. Tarkista onko tietokoneen kaiuttimet päällä. Kokeile vaihtaa selainta (Chrome,Firefox, Explorer) Tyhjennä selaushistoria. Päivitä Flash Player. Reaaliaikaiseen seuraamiseen tarvitaan Flash-player. Luennon seuraaminen mobiililaitteista voi olla haastavaa.
  • 13:02 Roosa-Väestöliitto Luennon aikana voitte kysyä luennoitsijalta luentoaiheeseen liittyviä kysymyksiä. Pyrimme vastaamaan näihin luennon aikana ja luennon jälkeen. Luento tallennetaan ja on katsottavissa jälkikäteen Perheaikaa.fi -sivustolta iltaan mennessä.
  • 13:25 TK Minkä ikäiselle lapselle voi kertoa, että isällä on esim. kaksisuuntainen mielialahäiriö, jos lapsi ihmettelee mikä isällä on?
  • 13:29 Roosa-Väestöliitto Kiitos kaikille osallistujille ja tervetuloa taas mukaamme luennolle :)
  • 13:29 TK Kiitos!