Kuinka tukea sijoitettua lasta koulunkäynnissä? - monitoimijainen Sisukas- malli

Kehittämispäällikkö, LTO, YTM, AmO, psykologi, työnohjaaja, Pesäpuu ry Christine Välivaara
ke 17.5. klo 13.00 – 13.30

Monet sijoitetut lapset ovat haavoittaneista kokemuksistaan huolimatta löytäneet keinoja selviytyä ja hyödyntää suojaavia tekijöitä elämässään. Tutkimusten mukaan kuitenkin usealla on koulunkäynnin ongelmia, monet alisuoriutuvat koulussa ja myös aikuiset asettavat vaatimattomampia odotuksia heidän menestymiselleen. Sijoitetuilla lapsilla on kohonnut riski heikkoihin arvosanoihin, psykososiaalisiin ongelmiin ja matalaan koulutustasoon. Koulunkäynnin vaikeuksilla on siten yhteyttä myös heikentyneeseen hyvinvointiin aikuisuudessa.

Valtakunnallisessa lastensuojelujärjestössä, Pesäpuu ry:ssä kehitetty monitoimijainen Sisukas- malli tukee perhehoitoon sijoitettujen alakouluikäisten koulunkäyntiä, vahvistaa suojaavia tekijöitä ja pyrkii ehkäisemään myöhempää syrjäytymistä.

Luennossa esitellään sijaishuollon Sisukas-toimintamalli sekä kuvataan kokeilusta saatuja rohkaisevia tuloksia.

Luento liittyy Sisukkaasti koulutiellä -koulutusprosessiin, jossa pyritään edistämään kodin, koulun ja lastensuojelun välistä yhteistyötä lastensuojelun piirissä olevien lasten koulunkäynnin tukemisessa.

Pesäpuu ry, sisukkaasti koulutiellä, hyvinvointi, lastesuojelu, koulu, koti, sijoitettu lapsi, syrjäytyminen

Suljettu
  • 13:00 Roosa-Väestöliitto Hei kaikille ja tervetuloa mukaan nettiluennolle! Kuinka tukea sijoitettua lasta koulunkäynnissä? - monitoimijainen Sisukas- malli Aiheesta luennoi tänään Pesäpuu ry:n kehittämispäällikkö Christine Välivaara. Ohjaajana toimii Roosa Väestöliitosta. Luennolle voit osallistua kuuntelemalla, katselemalla, selailemalla luentodioja ja kysymällä luennoitsijalta luentoaiheeseen liittyviä kysymyksiä.
  • 13:00 Roosa-Väestöliitto Jos sinulla on ongelmia luennon äänen tai kuvan kanssa: Kokeile päivittää sivu painamalla näppäimistöstäsi F5 näppäintä. Tarkista onko tietokoneen kaiuttimet päällä. Kokeile vaihtaa selainta (Chrome,Firefox, Explorer) Yleensä Chrome toimii hyvin. Tyhjennä selaushistoria. Päivitä Flash Player. Reaaliaikaiseen seuraamiseen tarvitaan Flash-player.
  • 13:00 Roosa-Väestöliitto Luennon seuraaminen mobiililaitteista voi olla haastavaa.
  • 13:01 Roosa-Väestöliitto Luennon aikana voitte kysyä luennoitsijoilta luentoaiheeseen liittyviä kysymyksiä. Luennoija vastaa kysymyksiin luennon jälkeen. Luento tallennetaan ja on katsottavissa jälkikäteen Perheaikaa.fi -sivustolta iltaan mennessä.