Duo puheenvuoro: Suomalaisena äitinä ulkomailla, puolison kotimaassa

Toimittaja, bloggaaja Helena Liikanen-Renger
to 20.4. klo 13.00 – 13.30

Helena Liikanen-Renger on Etelä-Ranskan Antibesissa asuva freelance-toimittaja ja bloggaaja. Kun Helena muutti Yhdysvalloista Ranskaan, hän oli raskaana. Esikoislapsi oli syntynyt paria vuotta aikaisemmin Suomessa, ja nyt edessä oli kuopuksen synnytys Ranskassa. Muutto miehen kotimaahan oli oletettua vaikeampaa. Paitsi, että turvaverkot puuttuivat, lasten kasvatukseen liittyvät tavat ja ohjeet erosivat rajusti vanhoista tutuista.

Tässä puheenvuorossa Helena kertoo omasta kasvustaan äitinä ulkomailla ja antaa käytännön vinkkejä muille lähtijöille. Lasten kasvattaminen miehen kulttuurissa, vähemmistön edustajana vaatii äitinä avoimuutta, rohkeutta ja ennen kaikkea oman, sisäisen äänen kuuntelemista.

Luento toteutetaan yhteistyössä Familian Duo-toiminnan ja Väestöliiton kanssa.

Lisätietoa: duoduo.fi/nettitoiminta

Suljettu
  • 12:57 Roosa-Väestöliitto Hei kaikille ja tervetuloa mukaan nettiluennolle! Luento alkaa klo 13. Suomalaisena äitinä ulkomailla, puolison kotimaassa. Aiheesta luennoi tänään toimittaja, bloggaaja Helena Liikanen-Renger. Ohjaajana toimii Roosa Väestöliitosta. Luennolle voit osallistua kuuntelemalla, katselemalla, selailemalla luentodioja ja kysymällä luennoitsijalta luentoaiheeseen liittyviä kysymyksiä.
  • 12:57 Roosa-Väestöliitto Jos sinulla on ongelmia luennon äänen tai kuvan kanssa: Kokeile päivittää sivu painamalla näppäimistöstäsi F5 näppäintä. Tarkista onko tietokoneen kaiuttimet päällä. Kokeile vaihtaa selainta (Chrome,Firefox, Explorer) Yleensä Chrome toimii hyvin. Tyhjennä selaushistoria. Päivitä Flash Player. Reaaliaikaiseen seuraamiseen tarvitaan Flash-player. Luennon seuraaminen mobiililaitteista voi olla haastavaa. Luennon aikana voitte kysyä luennoitsijoilta luentoaiheeseen liittyviä kysymyksiä. Luennoija vastaa kysymyksiin luennon aikana tai luennon jälkeen.
  • 13:10 Roosa-Väestöliitto Osallistujille tiedoksi: Ääni ja kuva saattaa pätkiä hieman etäyhteyden takia. Mikäli yhteys pätkii pahasti, voi koittaa päivittää selainta painamalla F5 näppäintä. luentotallenne tulee katsottavaksi illalla Perheaikaa -sivustolle
  • 13:12 Tiiu Vähän pätkii välillä, muta äsken kuului taas hyvin.
  • 13:15 Singaporexile Aasiassa ei näy elävää kuvaa eikä tuu ääntä.
  • 13:15 Roosa-Väestöliitto Singaporexile, Kokeile seuraavia: Kokeile päivittää sivu painamalla näppäimistöstäsi F5 näppäintä. Tarkista onko tietokoneen kaiuttimet päällä. Kokeile vaihtaa selainta (Chrome,Firefox, Explorer) Yleensä Chrome toimii hyvin. Tyhjennä selaushistoria. Päivitä Flash Player. Reaaliaikaiseen seuraamiseen tarvitaan Flash-player. Luennon seuraaminen mobiililaitteista voi olla haastavaa.
  • 13:17 Singaporexile Kiitti. iPad mulla vaan eli ei siis onnaa...
  • 13:24 Tiiu Kiitos Helena!
  • 13:26 Helena Liikanen-Renger Täällä ollaan vielä jos on kysymyksiä!