Nettiluennot ovat siirtyneet Perheaikaa facebook livelähetyksiin.
Seuraa livelähetyksiä osoitteessa: www.facebook.com/perheaikaa.fi/
Tulevat Facebook- livelähetykset:

- 31.1. klo 13.00 - 13.10 Millainen on raskaus kun odotetaan monikoita: Voiko raskaus olla rento ja reipas? Voinko nauttia vai pitääkö olla huolissaan? / Kätilö ja imetysohjaaja Eliisa Karttunen

- 31.1. klo 13.20 - 13.30 Monikkosynnytyksessä tapahtuu kaikenlaista: Luonnollinen vai lääketieteellinen tapahtuma? Voinko itse vaikuttaa siihen miten asiat menevät / Kätilö ja imetysohjaaja Eliisa Karttunen

- 31.1. klo 13.40 - 13.50 Vauvat keskolassa tai kainalossa: Hyvä alku elämään yhdessä vauvojen kanssa. Voisiko imetys onnistua? / Kätilö ja imetysohjaaja Eliisa Karttunen

Menneet facebook-livelähetykset:

Katso tulossa olevat luennot »

NettiluennotMiten selviytyä mustasukkaisuuden kanssa?
PsL, psykoterapian erikoispsykologi, psykoterapeutti Lotta Heiskanen

Luento antaa tietoa mustasukkaisuudesta ja työkaluja mustasukkaisuuden kanssa selviytymiseen.

Mustasukkaisuus on yleinen parisuhdeongelma ja eron syy. Mustasukkaisuudella voi olla sekä kielteisiä että myönteisiä vaikutuksia parisuhteeseen. Mustasukkaisuus on normaali tunne, joka herää, kun ihminen kokee hänelle tärkeän ihmissuhteen olevan uhattuna.

Tunne voi auttaa pitämään suhteesta parempaa huolta tai se voi auttaa neuvottelemaan parisuhteen rajoista tavalla, joka suojaa suhdetta. Liika mustasukkaisuus on kuitenkin haitallista suhteelle. Sekä mustasukkainen että mustasukkaisuuden kohde kärsivät liiallisesta mustasukkaisuudesta.

  • Luentoaika: pe 17.11. klo 13.00 – 13.30
  • Osallistujamäärä: Rajoittamaton

Katso käyty luento »

NettiluennotJatkoa Muutoksenhaun ABC:lle
Järjestötyöntekijä, sosionomi (AMK) Erja Perkola

Erityislapsen vanhempi joutuu usein selviämään yksin ”palveluviidakossa”. Lapselle kuuluvien palveluiden ja etuuksien hakeminen voi olla vaativaa ja aikaa vievää. Mitä tehdä, kun saan kielteisen päätökseni hakemaan etuuteen tai palveluun?

Tässä luennossa jatkamme muutoksenhakuun liittyvien asioiden käsittelyttely, ja nettiluento on jatkoa nettiluennolle Muutoksenhaun ABC.

Toimin järjestötyöntekijänä Leijonaemoissa ja yksi työni osa-alueista on tukea erityislasten vanhempia Leijonapartiossamme. Pyöritän myös arkea kolmen kouluikäisen lapsen äitinä ja yksi lapsistani on erityislapsi.

  • Luentoaika: to 16.11. klo 13.00 – 13.30
  • Osallistujamäärä: Rajoittamaton

Katso käyty luento »

NettiluennotPikkulapsiarjesta on selvittävä yksin! Vai onko?
Psykologi,tutkija Venla Berg

Pikkulapsiarki on parisuhteelle koettelevaa. Toisaalta tutkimuksesta tiedetään, että pikkulasten vanhemmat eroavat vähemmän kuin lapsettomat pariskunnat tai pariskunnat, joilla on vanhempia lapsia.

Luennolla käsitellään tutkimuksen valossa pikkulapsiarjen vaikutuksia parisuhdetyytyväisyyteen ja henkilökohtaiseen hyvinvointiin.

Tuon esille myös tutkimuksia ja teorioita sitä, miten länsimainen tapa kasvattaa lapsia ydinperheissä eroaa muista tavoista.

Pitääkö arjessa pärjätä yksin tai kumppanin kanssa kaksin, vai olisiko laajemmasta tukiverkostosta hyötyä kaikille?

  • Luentoaika: ke 15.11. klo 13.00 – 13.30
  • Osallistujamäärä: Rajoittamaton

Katso käyty luento »

NettiluennotIsän vanhemmuus
Isätyöntekijä, Työnohjaaja STOry, Kouluttaja / Miessakit ry Timo Tikka

Isyys on mahdollisuuksia ja haasteita niin hyvässä kuin pahassakin.

Miessakit ry:n ja Väestöliiton isäkurssi tukee miehiä isyyteen kasvamisessa.

  • Luentoaika: pe 10.11. klo 10.00 – 10.30
  • Osallistujamäärä: Rajoittamaton

Katso käyty luento »

NettiluennotMiten tukea nuoria miehiä opiskelu-/työpaikan saamisessa
Kehittämispäällikkö Peter Peitsalo

Sukupuolitietoisella uravalmennuksella voidaan lisätä nuorten miesten uravalintaan ja työnsaantiin liittyviä valmiuksia. Näihin voidaan vaikuttaa myös mentoroinnin avulla.

Mentorisuhteen aikana nuori saa mahdollisuuden pohtia omaa tilannettaan ja kuulla pidempään työelämässä olleen miehen uraan ja opiskeluihin liittyviä kokemuksia.

  • Luentoaika: to 26.10. klo 13.45 – 14.15
  • Osallistujamäärä: Rajoittamaton

Katso käyty luento »