Nettiluennot ovat siirtyneet Perheaikaa facebook livelähetyksiin.
Seuraa livelähetyksiä osoitteessa: www.facebook.com/perheaikaa.fi/


Tulevat Facebook- livelähetykset:


- 21.3 klo 13.00-13.30 Lapsikaappaukset - miten toimia ja mistä apua

Luennon aikana kuullaan mitä kansainvälinen lapsikaappaus on ja miten toimia, jos lapsi kaapataan. Lapsikaappauksessa kaappaaja on yleensä toinen vanhempi. | Luennoitsija Tarja Räisänen, Kaapatut Lapset ry:n toiminnanjohtaja.- 11.4. klo 13.00-13.30 Erokriisi – Miten mies kokee eron ja kriisin eri vaiheet

Erokriisi on elämän yksi suurimpia kriisejä. Kriisillä on omat tunnistettavat vaiheensa ja miten tämän näkyy eron yhteydessä ja erosta toipumisessa. | Luennoitsija: Tomi-Pekka Liias, Miessakit ry:n erotyöntekijä sosionomi (Ylempi AMK), AmO
- 23.5 klo 13.00-13.30 Kehitykselliset tekijät ja lähisuhdeväkivalta

Luennolla esitellään empiirisen tutkimuksen keskeisimpiä havaintoja koskien aikuisiällä väkivaltaisesti lähisuhteissaan käyttäytyviä henkilöitä. Esitys painottuu kehityspsykologiseen näkökulmaan ja yksilönkehitykseen kytkeytyviin tutkimustuloksiin. | Luennoitsija: Santeri Kallionpää, Miessakit Ry, väkivaltatyöntekijä, Lyömätön Linja
- 13.6 klo 13.00-13.30 Cross Cultural Communication in Intercultural Relationships

The key factors of a happy and healthy relationship are common to all, and intercultural relationships are no exception. Still the statistics show that divorce rates among intercultural couples are comparatively higher than divorce rates between mono cultural couples. In this lecture Annabel and Jane will discuss the role of culture in relationships and how you can overcome some of the challenges and make your intercultural relationship successful. Good communication is one of the key factors. They will discuss intercultural communication and strategies for taking into account for example, speaking different languages and different communication styles across cultures. They will role play some examples of good communication so you can easily replicate these practical strategies in your own relationship.

Annabel Battersby is an Australian Clinical Psychologist who completed a Masters in Clinical Psychology at the University of Melbourne, in Australia. Dr Jane Tuomola is a British Clinical Psychologist and completed her Doctorate in Clinical Psychology at The University of Sheffield in the UK. Annabel and Jane are native English speakers and run a private practice in Helsinki. They offer high quality psychological services to the English speaking community in the Helsinki region. They have both lived and worked in a number of different countries as expatriates and immigrants and are in intercultural relationships themselves.
The lecture is organised by Familia ry in cooperation with Compass Psychology and the Family Federation. More information about Familia ry and intercultural families: en.familiary.fi and en.duoduo.fi
- 5.9 klo 13.00-13.30 Väkivalta traumatisoi – apua kannattaa hakea

Väkivallan kohteeksi joutuminen voi olla traumaattinen kokemus. Keskusteluapu auttaa pääsemään pahimman yli. Väkivaltaa kokeneet miehet -hankkeessa kehitetään auttamismallia, joka koostuu yksilötapaamisista ja ohjatuista vertaisryhmätapaamisista. Luennolla saa ensimakua auttamismallin tarjoamista mahdollisuuksista. | Luennoitsija: Tommi Sarlin Miessakit ry, hankekoordinaattori, Väkivaltaa kokeneet miehet -hanke
- 10.10 klo 13.00-13.30 MASI- apua isille masennusoireisiin tai niiden kohtaamiseen perheessä

Vuonna 2018 käynnistyneen MASI-hankkeen kohderyhmää ovat työikäiset isät, joiden elämään masennusoireet kuuluvat joko oman tai perheenjäsenen kokemuksen kautta. | Luennotisija: Henri Hyttinen, Miessakit ry, hankekoordinaattori
Menneet facebook-livelähetykset:

Katso tulossa olevat luennot »

NettiluennotMiten selviytyä mustasukkaisuuden kanssa?
PsL, psykoterapian erikoispsykologi, psykoterapeutti Lotta Heiskanen

Luento antaa tietoa mustasukkaisuudesta ja työkaluja mustasukkaisuuden kanssa selviytymiseen.

Mustasukkaisuus on yleinen parisuhdeongelma ja eron syy. Mustasukkaisuudella voi olla sekä kielteisiä että myönteisiä vaikutuksia parisuhteeseen. Mustasukkaisuus on normaali tunne, joka herää, kun ihminen kokee hänelle tärkeän ihmissuhteen olevan uhattuna.

Tunne voi auttaa pitämään suhteesta parempaa huolta tai se voi auttaa neuvottelemaan parisuhteen rajoista tavalla, joka suojaa suhdetta. Liika mustasukkaisuus on kuitenkin haitallista suhteelle. Sekä mustasukkainen että mustasukkaisuuden kohde kärsivät liiallisesta mustasukkaisuudesta.

  • Luentoaika: pe 17.11. klo 13.00 – 13.30
  • Osallistujamäärä: Rajoittamaton

Katso käyty luento »

NettiluennotJatkoa Muutoksenhaun ABC:lle
Järjestötyöntekijä, sosionomi (AMK) Erja Perkola

Erityislapsen vanhempi joutuu usein selviämään yksin ”palveluviidakossa”. Lapselle kuuluvien palveluiden ja etuuksien hakeminen voi olla vaativaa ja aikaa vievää. Mitä tehdä, kun saan kielteisen päätökseni hakemaan etuuteen tai palveluun?

Tässä luennossa jatkamme muutoksenhakuun liittyvien asioiden käsittelyttely, ja nettiluento on jatkoa nettiluennolle Muutoksenhaun ABC.

Toimin järjestötyöntekijänä Leijonaemoissa ja yksi työni osa-alueista on tukea erityislasten vanhempia Leijonapartiossamme. Pyöritän myös arkea kolmen kouluikäisen lapsen äitinä ja yksi lapsistani on erityislapsi.

  • Luentoaika: to 16.11. klo 13.00 – 13.30
  • Osallistujamäärä: Rajoittamaton

Katso käyty luento »

NettiluennotPikkulapsiarjesta on selvittävä yksin! Vai onko?
Psykologi,tutkija Venla Berg

Pikkulapsiarki on parisuhteelle koettelevaa. Toisaalta tutkimuksesta tiedetään, että pikkulasten vanhemmat eroavat vähemmän kuin lapsettomat pariskunnat tai pariskunnat, joilla on vanhempia lapsia.

Luennolla käsitellään tutkimuksen valossa pikkulapsiarjen vaikutuksia parisuhdetyytyväisyyteen ja henkilökohtaiseen hyvinvointiin.

Tuon esille myös tutkimuksia ja teorioita sitä, miten länsimainen tapa kasvattaa lapsia ydinperheissä eroaa muista tavoista.

Pitääkö arjessa pärjätä yksin tai kumppanin kanssa kaksin, vai olisiko laajemmasta tukiverkostosta hyötyä kaikille?

  • Luentoaika: ke 15.11. klo 13.00 – 13.30
  • Osallistujamäärä: Rajoittamaton

Katso käyty luento »

NettiluennotIsän vanhemmuus
Isätyöntekijä, Työnohjaaja STOry, Kouluttaja / Miessakit ry Timo Tikka

Isyys on mahdollisuuksia ja haasteita niin hyvässä kuin pahassakin.

Miessakit ry:n ja Väestöliiton isäkurssi tukee miehiä isyyteen kasvamisessa.

  • Luentoaika: pe 10.11. klo 10.00 – 10.30
  • Osallistujamäärä: Rajoittamaton

Katso käyty luento »

NettiluennotMiten tukea nuoria miehiä opiskelu-/työpaikan saamisessa
Kehittämispäällikkö Peter Peitsalo

Sukupuolitietoisella uravalmennuksella voidaan lisätä nuorten miesten uravalintaan ja työnsaantiin liittyviä valmiuksia. Näihin voidaan vaikuttaa myös mentoroinnin avulla.

Mentorisuhteen aikana nuori saa mahdollisuuden pohtia omaa tilannettaan ja kuulla pidempään työelämässä olleen miehen uraan ja opiskeluihin liittyviä kokemuksia.

  • Luentoaika: to 26.10. klo 13.45 – 14.15
  • Osallistujamäärä: Rajoittamaton

Katso käyty luento »