Käynnissä

Yhtään chattia ei ole käynnissä.

Yhtään chattia ei ole käynnissä.

Yhtään chattia ei ole käynnissä.

Tulossa

 • Biovanhemmat ja taustasta kertominen lapselle ti 3.10. klo 19.00 – 20.30 Millä nimellä lapsen biovanhempia kutsutaan sinun perheessäsi, ja ovatko he läsnä arjessa esimerkiksi avoimen adoption kautta? Onko lapsi kiinnostunut juuristaan, vai eikö adoptiotausta voisi juuri nyt vähempää kiinnostaa? Miten luoda turvallinen ilmapiiri, jossa lapsen on helppoa ottaa adoptiotausta esiin aina halutessaan?

  Tule juttelemaan muiden adoptiovanhempien ja -odottajien kanssa.
  Osallistu
 • Voimia äidille -chat ke 4.10. klo 19.00 – 21.00 Äidit irti synnytysmasennuksesta Äimä ry:n Voimia äidille -chat on tarkoitettu väsyneille, uupuneille, alavireisille tai synnytyksen jälkeisestä masennuksesta kärsiville äideille. Diagnooseja emme kysele, ja sinulla voi olla ihan pieni vauva tai jo isompi lapsi.

  Äimä ry:n perusidea on antaa vertaistukea äideiltä äideille. Chatia vetävät Äimän kouluttamat vertaistukiäidit, joilla on itsellään ollut synnytyksen jälkeinen masennus ja jotka ovat toipuneet siitä hyvin.

  Äimän chateissa voi keskustella esimerkiksi arjesta ja sen sujumisesta, työnjaosta puolisoiden kesken, jaksamisesta, ahdistuneisuudesta tai masentuneisuudesta ja avun löytämisestä.
  Osallistu
 • Oivalluksia ja onnen pilkahduksia ti 24.10. klo 19.00 – 20.30 Arki ja sen sujuminen, kun sairastaa jotain pitkäaikaista sairautta tai on vamma. Miten saan arjen sujumaan, miten jaksan arjessa? Miten henkilökohtainen apu toimii teillä? Vertaistuellinen chat keskustelu jonka tavoitteena on vahvistaa osallistujia uskomaan siihen, että myös vammaisina voimme olla onnellisia ja tyytyväisiä elämäämme.

  Tässä Kynnys ry:n järjestämässä chatissa voimme jakaa kokemuksia myös vammaisuuteen suhtautumisesta. Pohtia, miten asenteisiin ja ennakkoluuloihin voi vaikuttaa ja mihin pitäisi voida vaikuttaa.
  Osallistu
 • Ylipainosta tasapainoon –huolestuttaako lapsesi paino? to 16.11. klo 19.30 – 21.00 Mistä lähteä liikkeelle jos oman lapsen paino mietityttää?
  Tule keskustelemaan lapsiperhearjesta ja painonhallinnasta.

  Chatia ohjaavat Neuvokas perhe toiminnan ammatilaiset
  Osallistu
 • Oivalluksia ja onnen pilkahduksia ti 28.11. klo 19.00 – 20.30 Arki ja sen sujuminen, kun sairastaa jotain pitkäaikaista sairautta tai on vamma. Miten saan arjen sujumaan, miten jaksan arjessa? Miten henkilökohtainen apu toimii teillä? Vertaistuellinen chat keskustelu jonka tavoitteena on vahvistaa osallistujia uskomaan siihen, että myös vammaisina voimme olla onnellisia ja tyytyväisiä elämäämme.

  Tässä Kynnys ry:n järjestämässä chatissa voimme jakaa kokemuksia myös vammaisuuteen suhtautumisesta. Pohtia, miten asenteisiin ja ennakkoluuloihin voi vaikuttaa ja mihin pitäisi voida vaikuttaa.
  Osallistu

 • Nirsoilu ja valikoiva syöminen ke 27.9. klo 10.00 – 11.00 Onko teidän perheessä lapsia joille uusien makujen maistaminen on vaikeaa?

  Tule keskustelemaan ja kysymään.
  Osallistu
 • Leskiperheestä uusperheeksi ke 27.9. klo 19.00 – 20.00 Koskettaako sinun uusperhettäsi leskeys? Uuspari, jonka historiassa vaikuttaa jommankumman tai kummankin leskeys vaatii perheen aikuisilta erityistä pysähtymistä erilaisten ja eri ihmisten suruvaiheiden äärelle.
  Ympäristön suhtautuminen uuteen parisuhteeseen ja äiti- tai isäpuolelle asetetut odotukset voivat yllättää.

  Leskiuusperheessä ajan varaaminen parisuhteelle hankalampaa, kun lapsilla ei ole mahdollisuutta mennä edes satunnaisesti toisen vanhemman hoteisiin. Vainajan muisto on usein arvostelun ulottumattomissa – toisinaan jopa jalustalla. Ja aika vielä kultaa muistoa. Tämä on kohtuudella hyväkin, mutta saattaa asettaa paineita uusperheeseen tulleelle uudelle puolisolle.

  Chatissa keskustellaan anonyymisti uusperhe-elämän herättämistä tunteista, jaetaan kokemuksia ja ratkaisumalleja uusperheessä.

  Chattia ohjaavat Suomen Uusperheiden Liitto ry:n koulutetut vapaaehtoiset nettivertaisohjaajat.
  Osallistu
 • Uusperhe toimimaan! ke 4.10. klo 18.00 – 19.00 Kaipaatko tukea uusperheesi toimivuuteen? Lähes kaikki uusperheet käyvät läpi tietyn kehityskaaren fantasiavaiheesta rähinävaiheen kautta vakiintumiseen. Tunnistamalla oman perheen vaiheet voi saada välineitä parempaan arjenhallintaan ja lisää ymmärrystä uusperhe-elämän kiemuroissa. Tiedätkö, missä uusperheen kehitysvaiheessa teidän perheenne on?

  Chatissa keskustellaan anonyymisti uusperhe-elämän herättämistä tunteista, jaetaan kokemuksia ja ratkaisumalleja uusperheessä elävän koulutettujen vertaisohjaajien ohjauksessa.
  Osallistu
 • Hyväpaha äitipuoli -chat to 12.10. klo 18.00 – 19.30 Sä et ole mun oikea äiti!” ”Miksi en pysty rakastamaan mieheni lapsia?” ”Kuinka voin olla mustasukkainen lapselle?”
  Elätkö äitipuolena uusperheessä? Voit olla itse biologinen äiti tai haaveilla biologisesta lapsesta. Voit olla lapseton äitipuoli joko omasta tahdostasi tai tahtomattasi. Toisten uusperheessä elävien naisten kokemukset ja ajatusten jakaminen bonusvanhemmuudesta voivat olla joskus ensiarvoisen tärkeitä ja tuoda voimia jaksaa uusperheen hektisessä arjessa.

  Chatissa keskustellaan anonyymisti uusperhe-elämän herättämistä tunteista, jaetaan kokemuksia ja ratkaisumalleja uusperheessä elävän vertaischatohjaajien ohjauksessa.
  Osallistu
 • Sinun, minun vai meidän lapset? ti 17.10. klo 21.00 – 22.00 Pohdituttaako teidän perheen lasten tasapuolinen kohtelu ja lasten sopeutuminen uuteen perheeseen? Millä perhekokoonpanolla lähdetään lomamatkalle ja kuinka tukea uusien sisarussuhteiden syntymää? Miten teidän perheessä ratkaistaan lasten ja nuorten mahdollisimman tasapuolinen kohtelu?
  Uusperheiden lapset viettävät usein uusperheessä eri aikoja, jolloin vapaudet ja vastuut poikkeavat saman perheen lasten kesken. Myös muualla asuvan biologisen vanhemman säännöt ja toimintatavat voivat poiketa uusperheesi tavoista.

  Chatissa keskustellaan anonyymisti uusperhe-elämän herättämistä tunteista, jaetaan kokemuksia ja ratkaisumalleja uusperheessä elävän vertaischatohjaajien ohjauksessa.
  Osallistu
 • Uusperhe – Rakkaus voittaa vai voittaako? ma 23.10. klo 18.00 – 19.00 Elätkö uusperheen arkea ja pohdit miltä perheenne tulevaisuus näyttää? Uusperheessä elävät kuvaavat usein parisuhdetta toimivaksi, mutta uusperhe-elämä ja vanhemmuus voi aiheuttaa päänvaivaa.
  Uskallatteko muuttaa saman katon alle, tehdä yhteisen lapsen tai rakentaa yhdessä talon? Mitkä asiat huolettavat sinua ja mitä pitäisi tapahtua että ei huolettaisi?

  Chatissa keskustellaan anonyymisti uusperhe-elämän herättämistä tunteista, jaetaan kokemuksia ja ratkaisumalleja uusperheessä elävän vapaaehtoisten chatohjaajien ohjauksessa.
  Osallistu

 • Samanlainen Erilainen Vanhemmuus to 19.10. klo 17.00 – 19.00 Miten arki sujuu kun vanhemmalla on jokin pitkäaikainen sairaus tai vamma ja perheessä on lapsia. Mikä on ihanaa, entä mikä tuottaa vaikeuksia? Miten voisi keskustella vanhemman sairaudesta tai vammasta lasten kanssa? Miten lapsi/lapset ovat kokeneet oman perheensä sellaisena kun se on? Mistä apua?

  Kynnys ry:n chatissa jaetaan vinkkejä vertaistuen avulla.
  Osallistu
 • Samanlainen Erilainen Vanhemmuus to 16.11. klo 17.00 – 19.00 Miten arki sujuu kun vanhemmalla on jokin pitkäaikainen sairaus tai vamma ja perheessä on lapsia. Mikä on ihanaa, entä mikä tuottaa vaikeuksia? Miten voisi keskustella vanhemman sairaudesta tai vammasta lasten kanssa? Miten lapsi/lapset ovat kokeneet oman perheensä sellaisena kun se on? Mistä apua?

  Kynnys ry:n chatissa jaetaan vinkkejä vertaistuen avulla.
  Osallistu
 • Samanlainen Erilainen Vanhemmuus to 14.12. klo 17.00 – 19.00 Miten arki sujuu kun vanhemmalla on jokin pitkäaikainen sairaus tai vamma ja perheessä on lapsia. Mikä on ihanaa, entä mikä tuottaa vaikeuksia? Miten voisi keskustella vanhemman sairaudesta tai vammasta lasten kanssa? Miten lapsi/lapset ovat kokeneet oman perheensä sellaisena kun se on? Mistä apua?

  Kynnys ry:n chatissa jaetaan vinkkejä vertaistuen avulla.
  Osallistu