Käynnissä

Yhtään chattia ei ole käynnissä.

Yhtään chattia ei ole käynnissä.

 • Samanlainen Erilainen Vanhemmuus to 16.11. klo 17.00 – 19.00 Miten arki sujuu kun vanhemmalla on jokin pitkäaikainen sairaus tai vamma ja perheessä on lapsia. Mikä on ihanaa, entä mikä tuottaa vaikeuksia? Miten voisi keskustella vanhemman sairaudesta tai vammasta lasten kanssa? Miten lapsi/lapset ovat kokeneet oman perheensä sellaisena kun se on? Mistä apua?

  Kynnys ry:n chatissa jaetaan vinkkejä vertaistuen avulla.
  Liity

Tulossa

 • Oivalluksia ja onnen pilkahduksia ti 28.11. klo 19.00 – 20.30 Arki ja sen sujuminen, kun sairastaa jotain pitkäaikaista sairautta tai on vamma. Miten saan arjen sujumaan, miten jaksan arjessa? Miten henkilökohtainen apu toimii teillä? Vertaistuellinen chat keskustelu jonka tavoitteena on vahvistaa osallistujia uskomaan siihen, että myös vammaisina voimme olla onnellisia ja tyytyväisiä elämäämme.

  Tässä Kynnys ry:n järjestämässä chatissa voimme jakaa kokemuksia myös vammaisuuteen suhtautumisesta. Pohtia, miten asenteisiin ja ennakkoluuloihin voi vaikuttaa ja mihin pitäisi voida vaikuttaa.
  Osallistu
 • Adoptiolapsi siirtymävaiheissa ti 16.1. klo 19.00 – 20.30 Kotivanhemman vaihdos, päivähoidon tai koulun aloitus, isoja siirtymiä adoptiolapsellesi. Mihin minun tulisi varautua? Miten voin tukea lastani? Mitä voin kertoa päiväkotiin tai opettajalle? Entä muille lapsille?

  Tule juttelemaan adoptiolapsesi tärkeistä siirtymävaiheista muiden kanssa. Chattiä ohjaavat Adoptioperheet ry:n koulutetut vertaisohjaajat.
  Osallistu
 • Kiintymyssuhde ti 27.3. klo 18.30 – 20.00 Kaikki adoptiolapset ovat erityisiä lapsia, joilla on omanlaisensa tausta. Kuinka adoption haasteet näkyvät arjessa? Kuinka kiintymyssuhteen kehittymistä voi tukea? Minkälaisia haasteita arjessanne on esiintynyt? Mihin äitinä/isänä etsit vastauksia? Tuo omat näkemyksesi ja kokemuksesi yhteiseksi hyväksi ja annetaan adoptiolapselle turvallinen arki yhteisten kokemusten kautta.

  Adoptio, Adoptioperheet ry
  Osallistu

 • Adoptioprosessi ja lapsen odottaminen ti 5.12. klo 19.00 – 20.30 Millaista on odottaa lasta kotimaan tai kansainvälisen adoption kautta, kun odotuksen pituutta ei tiedä etukäteen? Entä kun kauan kaivattu puhelu tulee, miten elämä muuttuu uuden perheenjäsen tai useamman tullessa kotiin?

  Tule juttelemaan siitä, kuinka odotus sujuu, ja millaisia käänteitä adoptioprosessissasi on ollut.

  adoptio, adoptioperheet ry
  Osallistu
 • Kotimaan adoptio ti 30.1. klo 18.30 – 20.00 Kotimaan adoptio on aivan yhtä tärkeä ja haastava, siinä missä kansainvälinen adoptio. Miten teidän perheessä adoptio näkyy arjessa? Entä lähipiirille?

  Olit sitten suunnittelemassa, odottamassa tai jo perheellistynyt, tule juttelemaan muiden kanssa. Tuo esille näkemyksesi ja mietteesi. Miten esimerkiksi teillä kerrotaan lapselle adoptiosta tai mitä ajattelet syntymävanhempien ja -suvun suhteesta adoptiolapseen, kenties avoimessa adoptiossa?

  Chattia ohjaavat Adoptioperheet ry:n koulutetut vapaaehtoiset.
  Osallistu
 • Diagnoosittomat erityistarpeet ti 13.2. klo 19.00 – 20.30 Adoptiolapset reagoivat hylkäämisiin, menetyksiin ja traumaattisiin kokemuksiin yksilöllisesti ja monin eri tavoin. Mikäli lapsella ei ole selkeää diagnoosia, apua voi olla palvelusysteemissä vaikea saada. Monet vanhemmat tuskailevat miten selvitä arjessa lapsen voimakkaiden tunteiden kanssa. Toimivampaa vuorovaikutusta on kuitenkin mahdollista kehittää.

  Tule ammentamaan muiden kokemuksesta ja jakamaan omia oivalluksiasi traumatisoituneen lapsen ymmärtävästä kohtaamisesta.

  Chattia ohjaavat Adoptioperheet ry:n koulutetut vapaaehtoiset.

  Adoptio, Adoptioperheet ry
  Osallistu

 • Eron ABC -chat ma 20.11. klo 10.00 – 11.00 Avio- tai avoero muuttaa perheen asiat uuteen järjestykseen. Tarvitsetko tietoa lapsen asioiden järjestämisestä? Tule mukaan! Jaamme tietoa ja vastaamme kysymyksiin mm. lapsen huoltajuuteen, elatukseen ja tapaamiseen liittyvissä asioissa.

  Chattia ohjaavat Yhden Vanhemman Perheiden Liiton ammattilaiset.

  Tervetuloa keskustelemaan!
  Osallistu
 • Adoptiolapsen uni ti 21.11. klo 19.30 – 20.30 Venkurointia nukkumaan mennessä, yöllä heräämisiä tuhat kertaa tai painajaisia? Onko lapsesi suloinen tuhisija päivällä muttei yöllä? Kuulostaako tutulta?

  Kerro, kuinka teillä nukutaan, ja jaa muille vanhemmille vinkkisi erilaisiin tilanteisiin, kun lapsen nukkuminen tuottaa pulmia.
  Osallistu
 • Samanlainen Erilainen Vanhemmuus to 14.12. klo 17.00 – 19.00 Miten arki sujuu kun vanhemmalla on jokin pitkäaikainen sairaus tai vamma ja perheessä on lapsia. Mikä on ihanaa, entä mikä tuottaa vaikeuksia? Miten voisi keskustella vanhemman sairaudesta tai vammasta lasten kanssa? Miten lapsi/lapset ovat kokeneet oman perheensä sellaisena kun se on? Mistä apua?

  Kynnys ry:n chatissa jaetaan vinkkejä vertaistuen avulla.
  Osallistu