• minä vaan...
  Vierailija
  Ilmianna asiaton viesti

  niin tuttua...

  jotenkin kuulostaa niin tutulta... esikoisen syntymän jälkeen, on nyt 6-vuotias, sairastuin paniikki/ahdistuneisuushäiriöön. sinnittelin asian kanssa liian kauan yksin...kunnes tajusin hakea apua. sain lääkkeet jotka pikku hiljaa rupesivatkin auttamaan. nyt odotan toista...2.vkoa laskettuun aikaan...ja olo on aivan kamala. ahdistaa, masentaa...mietin vaan miten jaksan ja selviän. jokainen päivä tuntuu taistelulta. miksi en osaa olla onnellinen? miksi en osaa nauttia elämästä? välillä vaan olo on ihan toivoton. psykiatrisella hoitajalla käyn jutteleen, mutta ei siitä ole oikein apua ollut...toivon vain sydämmestäni että tämä paha olo loppuisi ja saisin elämäni takasin!!

  Lainaa
 • kslkd
  Vierailija
  Ilmianna asiaton viesti

  Kuinka ahdistus vaikuttaa syntyvään vauvaan?

  Hei!

  Minua kiinnostaisi tietää kuinka raskauden aikainen masennus/ ahdistus vaikuttaa syntyvään vauvaan?

  Jos on esimerkiksi kärsinyt ahdistuksesta raskauden puoliväliin asti onko tästä aiheutunut vauvalle jtn pysyvää?

  Nythän on kokoajan otsikoissa siitä kuinka stressi vaikuttaa sikiön aivojen kehitykseen jne. Minusta oli ihana saada tietää kuinka pitkäaikainen stressi on täytynyt olla jotta näin voi tapahtua?

  Läpäiseekö kortisoli-hormoni istukan siis?

  Minulla suuri huoli siitä, että olen raskauden aikaisella ahdistuksellani aiheuttanut lapselleni jtn pysyvää haittaa.

  Lainaa
 • Kielo-Väestöliitto
  Rekisteröitynyt käyttäjä
  vaestoliitto Ilmianna asiaton viesti

  Ahdistuksen vaikutus vauvaan

  Olet huolissasi siitä, millaisia vaikutuksia raskauden aikaisella ahdistuksella on lapseen. Sikiön aivot ovat vasta muotoutumassa ja niiden kehitys on monimutkainen prosessi. Raskauden aikana äiti käy paljon erilaisia tunteita läpi ja se on täysin normaalia. Etenkin raskauden alkuvaiheessa uusi tilanne voi yllättää ja aiheuttaa voimakkaitakin tunnereaktioita.

  Lastenpsykiatri Jukka Mäkelän (Kirjassa Äidin ja vauvan varhainen vuorovaikutus, 2003) mukaan aivojen kehityksessä oleellinen tapahtuu vuorovaikutuksessa vauvan kanssa ja siinä vuorovaikutuksessa katseella ja kosketuksella on erityinen merkitys. Olennaista onkin se, mitä tapahtuu tästä eteenpäin: pidä huolta omasta hyvinvoinnistasi ja jaksamisestasi siten, että voit tarjota vauvalle läsnäoloa ja rakkautta. On myös hyvä, että vauvan ympärillä on useita hänestä huolehtivia aikuisia, jolloin on mahdollista vuorotella, jos omat voimat uupuvat.

  Kannattaa hakea apua, jos ahdistus jatkuu pitkään. Ammattilaisapua voi saada neuvolan kautta. Vertaistukea tarjovat esim. Äimä ry:n vertaisohjaajat.

  Voimia sinulle!
  Perheaikaa-tiimin

  Lainaa
 • Marppa
  Vierailija
  Ilmianna asiaton viesti

  Voi että..

  Eksyin tänne sivuille googlettamalla väsymyksestä + raskaudesta. Mua jotenkin riipaisi niin nuo Tiinan kirjoitukset :'( Onneksi hän sai lopulta apua ongelmiin. Mutta kaikille muistutuksena: ei pidä koettaa jaksaa liikaa, kukaan muu ei tee sitä puolestamme! siis sitä, että luovuttaa, myöntään ongelmat ja hakee apua. Tästä on varmaan esimerkkejä pilvin pimein, ja tietyn luonteiset ihmiset ovat alttiimpia tälle käyttäytymiselle (i know I am). Se voi olla myös sokea piste itselle ja vaikea myöntää, mutta jos ja kun vinkkejä siitä kuitenkin tulee jossain vaiheessa toisilta tai itseltä, niin on aika toimia. Kenenkään ei pidä yrittää jaksaa yli voimien, se EI ole äidin eikä syntyvän lapsen etujen mukaista ja sen "kestämisestä" voi joutua maksamaan hintaa vielä pitkään. Jokainen on varustettu erilaisilla voimavaroilla, joillakin on perussairauksia, jotain heikkouksia jotka vaikuttavat. Vaikea elämäntilanne. Syitä voi olla monia. Ei pidä antaa kenenkään arvostella sun tilannetta, ja arvostelkoot jos kehtaavat, semmoiset voi jättää omaan arvoonsa. Raskaana saa myös olla itsekäs, terveellä tavalla, itsesuojeluvaistoa saa ja pitää olla. Häntä pystyyn kaikille! Jokainen on tärkeä, jokainen on arvokas <3

  Lainaa

Osallistu keskusteluun

Kirjoitat vieralijana. Kirjaudu sisään kirjoittaksesi rekisteröityneenä käyttäjänä.