• sallamaarit
  Rekisteröitynyt käyttäjä
  Ilmianna asiaton viesti

  Kokemuksia toistuvista keskenmenoista?

  Koin tässä juuri hiljattain kolmannen peräkkäisen keskenmenon vuoden sisään. Toipumisen jälkeen pitäisi tehdä päätöksiä miten tästä eteenpäin. Lähteäkö keinohedelmöitykseen vai olla ihan vain kaksin.

  Miten te jotka olette toistuvia keskenmenoja kokeneet, mihin ratkaisuihin olette päätyneet?

  Aiemmat raskaudet ovat alkaneet nopeasti luomuna ja kestäneet 8, 10 ja 7 viikkoa. Perustestit on otettu; kromosomit, vastaaineet, hyytymistekijät ja sperma. Mitään syytä näihin e ole löytynyt. Viimeisimmässä oli tukena klexane ja prednison varmuuden vuoksi, joten lääkeapuakin on jo ollut. Täytin juuri 39 v joten kiirekin tässä alkaa olla. Luomoraskauden onnistumiseen on jotenkin vaikea uskoa.

  Mieli on ymmällään ja nyt kohtalotovereiden kokemuksista ja näkemyksistä olisi todella hyötyä.
  Lainaa
 • Särkynyt Enkeli
  Vierailija
  Ilmianna asiaton viesti

  Kokemuksiani keskenmenoista

  Minulla oli noin 10 keskenemenoa kaiken kaikkiaan. Ihan varmaa lukua en osaa sanoa, koska lopulta ahdistuin niin, että lopetin jo laskemisen.

  Olin 38-vuotias, kun sain viimeisen keskenmenoni ja ehdotin silloin miehelleni, että emme yrittäisi enää. Meillä oli tosin ennestään jo yksi lapsi, jonka sain 30-vuotiaana. Luulin, että päätös olisi ollut yhteinen, mutta miehen innoksi lopettaa yhteisen toisen lapsen yrittäminen paljastuikin myöhemmin uuden puolison löytyminen. Mieheni vaihtoi siis nuorempaan puolisoon ja nyt heille on tulossa lapsi.

  Itse koin keskenmenot raskaina. Osittain ainakin siksi, että jäin täysin yksin hoitamaan niitä. Mieheni tapaili viimeisen keskenmenoni aikaan jo nykyistä puolisoaan ja jätti minut täysin yksin. Lapsen yrittämisen lopettaminen tuntui siksi lopulta helpotukselta, koska aloin jo ahdistumaan keskenmenon odotuksesta heti kun tein positiivisen raskaustestin.

  Teidän tilanteessanne kysyisin lääkärin mielipidettä. Toisaalta, tunnen muutaman parin, joilla raskaus on onnistunut useammankin keskenmenon jälkeen. toisaalta, ei kai adoptiopapereiden jättäminen estä vielä uudelleen yrittämästä omaa biologista lasta?

  Lainaa
 • onnekas km potilas
  Vierailija
  Ilmianna asiaton viesti

  4km, 1 lapsi

  4 varhaista keskenmenoa oli peräkkäin vähän päälle 30v. Saattoi niitä olla enemmänkin parin vuoden aikana, koska menkat tuntuivat olevan aina vähän myöhässä epätyypillisesti minulle. Ainakin kaksi km oli vielä tosi kivuliaita. Testeissä ei näkynyt mitään kummallakaan, ja saimmekin lapsen muutaman vuoden päästä yrittämisestä. Nyt toinen raskaus loppusuoralla. Olen aina ollut perusterve, mies myös. Kirjoitan tämän kokemuksen, jos yhtään voi lisätä jonkun yrittämisen halua, joilla sama tilanne.

  Parisuhde ei itselläni ollut vakaa tuolloin, ja olisinkin halunnut yrittää toisen miehen kanssa mahdollisen viidennen km jälkeen. Mies ei osannut tukea minua tarpeeksi noissa km-tilanteissa, vaan olisi tarvinnut tukea itse. Johtuen varmasti osaksi pelosta, ettei tule saamaan koskaan lasta. Myöhemmin olen kyllä nojaillut hänen olkapäähänsä elämän vaikeina hetkinä.

  Sallamaarit: mikä tilanne sinulla, oletko vielä yrittänyt?

  Lainaa
 • Wexiina96
  Rekisteröitynyt käyttäjä
  Ilmianna asiaton viesti

  Surullista:(

  Mulla takana 3 keskenmenoa ja yksi kohtukuolema
  Lainaa
 • Lapsihaaveilija
  Vierailija
  Ilmianna asiaton viesti

  Kaksi keskenmenoa

  Meillä on takana kaksi keskenmenoa viime vuodelta, ja sen jälkeen ei ole tapahtunutkaan mitään. Tässä sitä nyt sitten jonotetaan, että päästäisiin tutkimuksiin, kun vauvaa yritetty jo pian kaksi vuotta, ja syli on tyhjä ja kahdesti viety pieni pois. Keskenmenot olivat aika varhaisessa vaiheessa, 6+6 molemmat.

  Itkettää ja turhauttaa tämä tilanne, tuntuu käsittämättömän väärältä että tällaista tapahtuu ja moni muu ympärillä saa lapsia helposti :(

  Lainaa
 • apua keskenmenoihin

  Hei! Halusin tulla kertomaan, että olen saanut 3 keskenmenoa peräkkäin ja homeopaattinen suositteli gluteenitonta ruokavaliota ja paljon raakaruokaa. Heti tärppäsi ja onnistui. Kun yritimme toista, onnistui taas raskaus. Ravintolassa vahingossa tuotiin leipää joka ei ollut gluteenitonta ja seuraavana yönä meni kesken. Tärppäsi taas heti, en edes kuukautisia odottanut väliin ja raskaus onnistui. Minulla ei ole todettu keliakiaa eikä vilja- allergiaa. Jälkikäteen olen lukenut gluteenin aiheuttavan lapsettomuutta.

  Lainaa
 • Yksi yhdestätoista
  Vierailija
  Ilmianna asiaton viesti

  Huuliherpes taas

  Hei, minulle tuli nyt kymmenes keskenmeno. Ikää 32v, ensimmäinen tuli ollessani 24v. Viime vuonna sentäs saatiin kolmannella inseminaatiolla poika, tukilääkityksenä oli Prednisolon, Femar ja Lugesteron. Nykyisen mieheni kanssa tämä on sarjassaan toinen keskenmeno, ensimmäinen viikolla 6+2 ja tämä 9+0(ultrassa lääkäri totesi koon vastaavan 6-7vkon kehitystä), tällä kertaa aloitin kortisonin vasta raskauden selvittyä, inseminaatiossa käytin sitä 3kk ennen onnistumista. Aikaisemmat ovat menneet kesken myös siinä 6 viikon paikkeilla, että tämä oli myöhäisin kaikista.

  Yksi ahdistava yhtäläisyys näillä keskenmenoilla on, toiseksi viimeisimmän kohdalta en tosin muista, mutta 9.muun kyllä..nimittäin nenään ilmestyvä huuliherpes!? Lapsettomuustutkimuksia tehtiin 25-vuotiaana, eikä kuulemma mitään vikaa missään. Ainoastaan joku keliakia-1-testi hieman kohollaan, testi-2 negatiivinen. Käytin tuolloin vehnänalkioöljyä päivittäin, suvussa ei ole keliakiaa.

  Keskussairaalan lääkärin mukaan huuliherpes ei aiheuta keskenmenoja, mutta ompa aikamoinen sattuma sitten? Ikinä ei ole sen puolesta mitään tutkimuksia tehty tai estolääkitystä määrätty.

  Lisäksi tässä viimeksi 22.12.-17 keskussairaalassa käydessäni viimeisen keskenmenon takia, ylilääkäri "ystävällisesti" korjasi, että heidän mukaansa tämä on vasta toinen keskenmeno, sillä aikaisempia raskauksia ei oltu todettu ultraamalla. Ja että siinä ensimmäisessäkin kohtu oli jo niin hyvin tyhjentynyt, että sekin on vähän siinä ja siinä, että lasketaanko keskenmenoksi kliinisestä näkökulmasta. Kerroinkin saaneeni kolmannen keskenmenon jälkeen niin hyvää palvelua samassa talossa, etten kokenut tarvetta tulla uudelleen, enkä olisi tullut nytkään, jollei olisi ollut neuvolaan jo ennalta sovittu aika ja sieltä lähetetty eteenpäin.

  Muutoin, jos tulee tuo rokko nenään, niin silloin on ollut äärimmäisen kova stressi alla ja kun alkaa helpottaa, niin se iskee..onko kenelläkään kokemusta aiheesta?

  Lainaa

Osallistu keskusteluun

Kirjoitat vieralijana. Kirjaudu sisään kirjoittaksesi rekisteröityneenä käyttäjänä.