• miukumaukunen
  Rekisteröitynyt käyttäjä
  Ilmianna asiaton viesti

  Puolisolla lapsi ja toisella ei

  Olen koko ikäni ollut vapaaehtoisesti lapseton ja sitä olen edelleen, enkä haluaisi lapsia elämääni ollenkaan. Olen kuitenkin parisuhteessa ihmisen kanssa jolla on lapsi yhteishuoltajuudella, viikko-viikko systeemillä. Tällä hetkellä puolisoni on lapsen paikkakunnalla silloin kun lapsi on hänellä, minun ei siis tarvitse olla lapsen kanssa tekemisissä päivittäin. Puolisoni kuitenkin haluaisi että olisin lapsensa kanssa tekemisissä ja viettäisin aikaa heidän kanssaan. Asia kuitenkin on minusta ahdistava ja puistattava, en haluaisi viettää yhtään aikaa ihmisen kanssa josta en välitä ja joka ei ole minulle tärkeä. Jossain kohtaa tilanne tulee muuttumaan niin, että lapsi tulee olemaan meillä viikonloppuisin ja loma aikoina. Tarvitsisin vähän neuvoja ja keskusteluapua mitä minun tulisi tehdä. Onko täällä mulle kohtalontovereita vai kannattaisiko minun siirtää tämä keskustelu jollekin toiselle osastolle?

  Olen paljon pohtinut suhteen tulevaisuutta ja sitä onko tässä järkeä tai toivoa. Pystyykö asian kanssa elämään ja opinko jossain kohtaa sietämään lasta ja lapsiperhe elämää vai onko minun parempi lähteä eri teille puolisoni kanssa?
  Lainaa
 • Leia
  Rekisteröitynyt käyttäjä
  Ilmianna asiaton viesti

  Ei ihan sama tilanne

  Hei,

  asun mieheni kanssa yhdessä ja hänen lapsensa on meillä joka toinen viikko. Itselläni ei ole vielä lapsia, toiveissa olisi joskus saada yhteisiä, joten tilanne on minulla eri kuin sinulla.

  En ollut tosin kuvitellut ikinä tilannetta, että alkaisin seurustella miehen kanssa, jolla jo on lapsia. Minulla tosin ei ollut mitään hänen lasta vastaan ja olen aika aktiivisen roolin ottanutkin lapsen hoidossa. Silti koen, etten lasta rakasta. Välitän hänestä kyllä. Ehkä tunteeni ovat hieman vaihtelevat ja edelleen muovautuvat, koska olemme asuneet nyt vajaan kaksi vuotta yhdessä.

  Minusta ei varmaankaan hirveästi vertaistukea ollut. Toivottavasti löydät täältä jonkun toisen, joka on kanssasi samankaltaisessa tilanteessa tai sellaisessa ollut. Oletko keskustellut puolisosi kanssa näistä mietteistäsi? Voisiko se helpottaa, jos myös hän tietäisi nämä ja niiden pohjalta pystyisitte sopimaan jo etukäteen miten asiat hoidetaan eikä tulevaisuus sitten mietityttäisi niin paljon.
  Lainaa
 • LettiLeena
  Vierailija
  Ilmianna asiaton viesti

  Näkökulma

  Hei,

  Olen uusperheellinen, mutta minulla on myös oma lapsi. En kuitenkaan pidä lapsista noin niinkuin ajatuksena vaan lähinnä opin niistä vähitellen pitämään, joten ehkä osaan kommentoida tähän jotakin rakentavaakin.

  Sinun rooliasi lapseen nähden määrittää tosi paljon lapsen ikä. Pikkulapsi ei oikein osaa nähdä aikuista kaverina vaan vain isänä tai äitinä (tai näiden korvikkeena) ja isompi taas ei oikein hyväksy isäksi tai äidiksi uusia aikuisia. Lapset ovat aina jossakin vaiheessa eli aikuisen näkökulmasta lapsi harjoittelee jotakin elämän aluetta, ei osaa ollenkaan joitakin alueita ja osaa tosi hienosti jotkut taidot, mikä usein on aikuisen mielestä turhauttavaa koska aikuisen rooli näissä on erilainen ja opettelu vie aikaa: Joitain asioita saa vaatia, toisia pitää opettaa ja kolmansia katsoa läpi sormien. Hyvässä lykyssä vielä puoliso paheksuu, kun tätä ei osaa itsestäänselvästi ...

  Älä vaadi itseltäsi liikaa , äläkä runno itseäsi äiti-rooliin. Lapsella on jo omakin äiti, joten ota vapaus muodostaa sellainen rooli lapseen, joka on itsellesi ainakin jotenkin kiinnostava. Opettele kuuntelemaan lasta. Kuulostaa ehkä typerältä ohjeelta mutta minun kokemukseni mukaan lapsettomat aikuiset eivät osaa hidastaa vauhtia lapsen kohdalla, kun jutuissa ei aina tunnu olevan päätä eikä häntää, vaan olettavat aikuismaista kommunikaatiota. Lapsella kuitenkin voi olla hauskoja juttuja kerrotavana kunhan vain hän uskaltaa ja haluaa niitä kertoa.

  Ole kiitollinen ettei sinun tarvitse elää joka kotiminuuttia lapsen kanssa ja koeta löytää siitä voimaa jakaa aikaasi. Jos sinusta tuntuu parisuhteessa eläminen työläältä, mieti mitä jäät siitä kaipaamaan jos eroat. Minkä maailman mies vie mukanaan? Mitä sinulta typistetään pois? Jos koet saavasi parisuhteesta jotakin tärkeää, koita asennoitua siten, että ei niin haittaa vaikka jakajia olisi yksi lisää. Ehkä et sitä valitse mutta minkälaisen parisuhteen sitten voit kaikkineen valita? Itsekin olen ollut lomilla, jossa viikossa minun aikaani oli 1,5 tuntia ja loppuaika tuntui olevan lasten hoitoa (pitäen tosin sisällään omankin lapsen hoidon) ja eihän se ihan lomalta tuntunut, mutta lapset kasvavat ja kehittyvät erilaisiksi tosi nopeasti. Jos nyt tuntuu hankalalta, vuoden päästä tilanne on ihan toinen. Näin harvoin käy aikuisten kanssa. Ei lapset ole vain hankalia, paitsi silloin, kun olettaa heidän olevan aikuisia.

  Hauskaa tutkimusmatkaa suhteessa lapseen ja suhteessa mieheesi perheympäristössä.

  Lainaa

Osallistu keskusteluun

Kirjoitat vieralijana. Kirjaudu sisään kirjoittaksesi rekisteröityneenä käyttäjänä.