• auringonkukkako
  Rekisteröitynyt käyttäjä
  Ilmianna asiaton viesti

  mikä on roolini/vastuuni äitipuolena ja avovaimona

  Meillä uusi uusperhe, johon kuuluu minä, avomieheni ja hänen kolme lasta, jotka vuoroviikoin äidillään. Minun oma lapseni on jo täysi-ikäinen.

  Olisi mukava kuulla kokemuksia miten kotityöt ja vastuut jaetaan vastaavissa perheissä. Minulla helposti tapa ottaa koti- ja lastenhoito haltuun, mutta en haluaisi välttämättä ottaa enää sellaista vastuuta.
  Lainaa
 • Tunturipöllö
  Vierailija
  Ilmianna asiaton viesti

  Samoja mietteitä

  Avomiehelläni on 5-vuotias poika ja minulla ei ole omia biologisia lapsia. Miehelläni vaikuttaa olevan ns. vanhanaikainen ajatusmalli, jonka mukaan nainen hoitaa kotityöt. Hän osallistuu, kun patistan tai olen vastikään asiasta taas maininnut. [size= 0.8em]Myönnän, että minulla on myös tapana ottaa vastuu kodinhoidosta sekä hänen lapsensa hoidosta. Tästäkin olen maininnut hänelle.[/size]

  Meillä jako menee niin, että mies tyhjentää postilaatikon, kauppakassit ja joskus tiskikoneen. Minä hoidan sitten kaiken muun; asunnon siisteyden ja siivoamisen, pyykit, sen että lapsella on vaatteita meillä, lapsen ruokailut, nukkumaan menon jne. Toisaalta, kun pyydän apua, mieheni yleensä auttaa nurisematta. Mutta en jaksaisi olla työnjohtaja omassa kotona.

  Hän hoitaa lapsen kyllä, kun minä en ole kotona. En ymmärrä olenko itse liian organisoiva ja nopeasti lapsen tarpeisiin vastaava, vai miksi hoitovastuu sysääntyy minulle.

  Lainaa

Osallistu keskusteluun

Kirjoitat vieralijana. Kirjaudu sisään kirjoittaksesi rekisteröityneenä käyttäjänä.