• Porkkanapää
  Rekisteröitynyt käyttäjä
  Ilmianna asiaton viesti

  Huonejako uusperheessä

  Meillä 4 lasta yhteensä, 2 lähilasta ja 2 etelästä. Lähilapsista toinen on yhteinen,vielä vauva. Muut lapset edellisistä suhteistamme.

  Toinen lähilapsemme ja toinen etälapsi ovat samanikäisiä ja samaa sukupuolta, eivät biologisia sisaruksia. He jakavat meillä huoneen. Lähilapsi selkeästi kärsii tästä kun joutuu jakamaan huoneen jokatoinen vkl ja etälapsi laittaa kaiken sekaisin. He ovat kuin yö ja päivä,niin eri luontoiset kuin vain voi olla. Mahdollisuus olisi erillisiin huoneisiin,mutta mies on erimieltä.

  Miten muilla, jakaako teillä lähilapset ja etälapset huoneita? Miten lähilapsen stressiä voi helpottaa kun tilanne ilmeisesti jatkuu tällaisena,hän oireilee kiukkuamalla ja menee välillä ihan tolaltaan. Tämä oli nyt hyvin lyhyesti kerrottu,todellisuus on hyvin monimutkainen...
  Lainaa
 • Vierailija
  Vierailija
  Ilmianna asiaton viesti

  Näin meillä

  Meillä etälapset käy joka toinen vkloppu,joten ei oo omia huoneita. Siskonpeti tehdään olohuneeseen viikonloppuina jolloin ovat meillä. Lähilapsilla eli tyttärilläni jotka asuvat luonamme on omat huoneet. Toiminut ihan hyvin. Vaikka välillä kyllä tuo sänkyjen roudaaminen ärsyttää. :-)

  Lainaa
 • vieras
  Vierailija
  Ilmianna asiaton viesti

  Re

  Jos lähilapsi haluaa oman huoneen niin sitten se oma huone, kun kerran on mahdollista. Muutoinkin, miksi ei omia huoneita? Ei lasten tarvi nukkua samassa huoneessa, jos tilaa kerran on. Jos toista pelottaa, niin voi nukkua sitten samassa huoneessa mutta muuten erikseen. Tällöin se etälapsi saa sotkea ja siivota sen oman huoneensa ja lähilapsi omansa.

  Lainaa
 • vierailija
  Vierailija
  Ilmianna asiaton viesti

  ei omaa huonetta

  Meillä on yhteinen poika ja miehellä tytär, joka käy meillä kerran kuukaudessa. Pojalla on oma huone, etälapsi nukkuu varavuoteessa. Mielestäni ei ole tarpeen antaa etälapselle omaa huonetta, kun käy sen kerran tai kaksi kuukaudessa. Sen sijaan lähilapsi tarvitsee ihan oman huoneen.

  Lainaa

Osallistu keskusteluun

Kirjoitat vieralijana. Kirjaudu sisään kirjoittaksesi rekisteröityneenä käyttäjänä.