• Wilma79
  Rekisteröitynyt käyttäjä
  Ilmianna asiaton viesti

  Vertaistukea biseksuaalin puolisolle

  Hei!

  elämässäni olen tullut siihen tilanteeseen että voin todeta tarvitsevani tukea biseksuaalin miehen puolisona olemiseen. Meillä on lapsi ennestään ja toinen tulossa, olen siis raskaana ja käyn aika herkillä. Olen ollut tietoinen mieheni biseksuaalisuudesta jonkun vuoden ja hyväksynyt sen että mieheni käy miehissä. Nyt on tullut uusia piirteitä suhteeseemme miehen seksuaalisen suuntautumisen myötä ja minä koen että en enää selviä tästä tilanteesta ilman ulkopuolista apua ja tukea. Minulla ei ole ketään muuta kuin tuo oma mies kelle puhua tuntemuksistani, mutta kuten hyvin arvata saattaa, se ei ole nyt kovin vastaanottavainen maaperä. Pikemminkin minulla on vahva tunne että minun pitää hyväksyä kaikki hänen piirteensä ja tuntemuksensa mutta hän ei halua eikä hänen tarvitse hyväksyä minun tuntemuksiani. Olen yrittänyt selittää että tilanne ei ole minulle helppo, minähän tässä joudun puolisoni jakamaan toisten kanssa eikä hän, mutta silti..Sekin tuli oikeastaan järkytyksenä kun aloin googlaamaan jotain keskustelupalstaa mistä kysellä neuvoa hokasin ensimmäistä kertaa että mehän olemme sateenkaariperhe! Apua! Miten ihmeessä saan ajatukset järjestykseen ja opin toimimaan oikein näissä tilanteissa kun tuntuu etten selviä itsenikään kanssa.

  Mutta siis asiaan. Ilmeisesti olisin tarvinnut sitä ulkopuolista keskusteluapua jo silloin jokunen vuosi sitten, siitä puhuttiinkin mutta sitten se jäi, milloin minkäkin tekosyyn nojalla. Kavereilleni en voi näistä puhua, koska mies ei sitä halua eikä hänen seksuaalisuudestaan tiedä kuin muutama ihminen. Mistä voisin apua kysyä tai hakea? Onko jossain aktiivista keskustelupalstaa mistä voisi löytyä vertaistukea biseksuaalin puolisolle varsinkin lapsiperheessä elävää? Onko joku ammattilainen minkä puoleen voisi kääntyä (itä-suomen alueella)? Mitä ihmettä teen?
  Lainaa
 • stereotyyppi
  Rekisteröitynyt käyttäjä
  Ilmianna asiaton viesti

  sinuiksi.fi

  Hei,

  puhumaanhan noista täytyy päästä, mutta sillä on paljon väliä kuka se juttelukaveri on. Mulla on myös ollut samantyyppinen tilanne ja keskustelutukea on tosiaan vaikea löytää. Pääkaupunkiseudulla on paremmin tukea sateenkaari-ihmisten kumppaneillekin. Itse asun Pirkanmaalla, josta löytyi sitten hyvää keskustelutukea, Setasta.

  Mun puolisoni on nykyään transmies ja meillä on kaksi lasta, ajalta jolloin hän oli vielä nainen. Hän on panseksuaali(aiemmin biseksuaali), mutta meillä on vain meidän kahden välinen suhde. Voinen hieman samaistua vaikeisiin tunteisiisi mutta tilanteesi on toki erilainen.

  Itä-suomessa on kyllä Setan toimipiste, tämän olet varmaan huomannut. Olet varmaankin käynyt Setan sivuilla katsomassa mitä he tekevät Itä-suomessa.

  Netissä on sinuiksi.fi -palvelu jossa löytyy puhelinpalvelua. Toivon että löytäisit sieltä hyvää keskusteluapua mutta en yhtään tunne heitä.

  Mielestäni on tärkeää että löydät sellaista keskusteluseuraa joka ymmärtää sateenkaariasioita, laajasti.

  Itse en kaikkea osaa oikein mutta jos tässä palvelussa voi laittaa priva-viestejä, keskustelen kanssasi mielelläni.  terveisin, tyyppi
  Lainaa

Osallistu keskusteluun

Kirjoitat vieralijana. Kirjaudu sisään kirjoittaksesi rekisteröityneenä käyttäjänä.