Suru________________________________________________________________________________________________

Yhden Vanhemman Perheiden Liitto järjetää vuosittain Helsingissä, Turussa, Oulussa ja Kuopiossa eroryhmiä, joiden tavoitteena on auttaa osallistujia ymmärtämään omaa eroprosessia ja antaa mahdollisuus käsitellä siihen liittyviä tunteita ja kokemuksia.

Kuopiossa kokoontui keväällä 2016 prosessi- ja terapeuttiseen kirjoittamiseen nojautuva ryhmä eron kokeneille Yhden Vanhemman Perheiden Liiton Itä-Suomen aluekoordinaattori Marjo Merirannan ohjauksessa. Ryhmä kokoontui seitsemän kertaa teemoittain siten, että eron työstö aloitettiin konkreettisesti aivan alusta siirtyen eron nostattamien tunteiden kautta itseen, omiin voimavaroihin ja elämän hyviin asioihin.

Kirjoittamisesta tuli ryhmälle luonteva osa eron käsittelyä ja kynä oman erotarinan; surun, vihan ja epätoivon – kuin myös itsetunnon ja -tutkiskelun välineenä nousi luontevaksi jatkumoksi oman mielen ja tunteiden selvittämisessä.

Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry julkaisee tänä vuonna Perheaikaa.fi -sivustolla kirjoitusryhmän tekstisatoa kirjoittajien luvalla, mutta ryhmäläisten anonymiteettia kunnioittaen.

avioero, avoero, eroahdistus, eroajatus, erokriisi, yhden vanhemman perheiden liitto ry | Julkaistu 04.07.2017 09:00