Leijonaemot ry

Leijonaemot ry on perustettu vuonna 2005 ja sen toiminnan tarkoitus on edistää vertaistukitoimintaa erityislasten vanhempien kesken sekä vuorovaikutusta erityislasten vanhempien ja sosiaali- ja terveydenhuollon sekä kasvatuksen ammattilaisten välillä. Lisäksi yhdistys tukee erityislasten vanhempien jaksamista ja hyvinvointia.

Leijonaemot ry vaikuttaa yhteiskunnallisesti erityislapsiperheiden aseman parantamiseksi. Yhdistys on mukana hallituksen kärkihankkeissa kutsusta tai osallistuu niihin muutoin aktiivisesti. Yhdistys antaa pyyntöjen mukaan lausuntoja ja kannanottoja asioissa, jotka koskevat yhdistysten jäsenten asemaa yhteiskunnassa. Näitä asioita voivat olla mm. omaishoitajuus ja erityislapsia koskevat palvelut.

Leijonaemot järjestää valtakunnallista vertaistoimintaa erityislasten vanhemmille ja perheille yli lasten diagnoosirajojen. Vertaistapahtumiin ovat tervetulleita kaikki erityislasten vanhemmat. Tapahtumien tavoitteena on antaa osallistujille lisää voimia selviytyä erityislapsen vanhemman arjessa sekä tavata muita vastaavassa tilanteessa olevia vanhempia. Tapaamisten punaisena lankana kulkee vertaistuki.

Leijonaemoilla on vertaistukiryhmiä, vertaistukitapahtumia, perhetoimintaa ja infotilaisuuksia erityislasten vanhemmille. Leijonaemojen kuunteleva puhelin Leijonaluuri tarjoaa vertaistukea puhelimitse ja Leijonapartio tukee vammaisten ja pitkäaikaissairaiden lasten perheitä järjestämällä kriisitilanteessa olevalle perheelle apua.

Lisätietoa toiminnastamme löydät verkkosivuilta www.leijonaemot.fi.

Leijonaemot ry
Espoon järjestöjen yhteisö, Kauppamiehentie 6, 02100 Espoo
sähköposti:

 

Leijonaemot ry:n toimintaa tukee Sosiaali – ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA.