Äimä ry

Äidit irti synnytysmasennuksesta Äimä ry on vertaistukeen keskittyvä yhdistys, joka auttaa synnytyksen jälkeiseen masennukseen ja lapsivuodepsykoosiin sairastuneita äitejä ja heidän läheisiään. Yhdistys myös tiedottaa näistä sairauksista muun muassa terveydenhuollon henkilöstölle, opiskelijoille ja medialle.

Äimä ry tarjoaa vertaisapua yksilö- ja ryhmächateissa, vertaistukiryhmissä ympäri Suomea, yksilöllisissä tukiäititapaamisissa ja palvelevan puhelimen kautta. 

Vertaistukipuhelin 040 746 7424 on avoinna vuoden jokaisena viikkona.

Vertaistukea Äimässä antavat koulutetut, synnytysmasennuksen tai lapsivuodepsykoosin läpi käyneet ja niistä parantuneet vertaisäidit. He toimivat Äimässä vapaaehtoistyöntekijöinä. Vertaiskeskusteluissa on mahdollista jakaa sairauden tuntoja ja tunnelmia, huomata toisten äitien tarinoiden samankaltaisuus, tuntea olevansa osana välittävää yhteisöä. Erilaisuuden ja yksinäisyyden tunteet voivat lievittyä.

Äimä ry on voittoa tuottamaton, uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton järjestö. Rahoituksensa se saa Sosiaali- ja terveysministeriöltä Veikkauksen tuotoista.

Lisätietoja Äimästä, synnytyksen jälkeisestä masennuksesta ja lapsivuodepsykoosista saa internetsivuilta www.aima.fi.


Äimä ry:n koulutetut ammattilaiset ja vertaisohjaajat liikkuvat Perheaikaa.fi -sivustolla tunnistettavilla nimimerkeillä. Keskustelupalstalla ja suljetuissa ryhmissä heillä on lisäksi käytössään avatar. Äimä ry:n avatar näyttää tältä: