Ilmianna asiaton viesti

Kyllä se siitä!

Imetykseen liittyvistä kivuista puhutaan mielestäni odotusaikana liian vähän. Imetys tosiaan sattuu ensin jonkun aikaa, koska nännien kestää karaistua. Tämä kipu helpottaa ajan myötä, eivätkä rinnanpäät rikkoudu enää muutaman viikon imetyksen jälkeen. Tai näin ainakin omalla kohdalla.

Jos toiseen rintaasi pakkautuu enemmän maitoa, niin onko mahdollista, ettei vauva ole saanut sitä tyhjennettyä kunnolla? Oletko saanut kokeiltua erilaisia imetysasentoja vauvan kanssa? Eri asentokin saattaa helpottaa rinnan tyhjenemistä ja samalla myös lapsen otetta rinnasta. Tosiaan, kannattaa nyt keskittyä siihen, että vauva tyhjentää tuon kipeytyvän rinnan kunnolla, ettei sitä rintatulehdusta pääse muodostumaan. Maidontulo tasoittuu ajan myötä, kunhan hormonitoimintakin tasoittuu. Luultavasti sen myötä myös ongelma maidon pakkautumisen kanssa helpottaa.

Lansinohin lisäksi on olemassa myös muita lanoliinivoiteita, joita voi käyttää. Nimiä en nyt muista millään, enkä hintojakaan.

Tsemppiä ja jaksamista sinulle, luultavasti imetys tulee vielä luonnistumaan ihan hyvin! Itse olen imettänyt kahta lasta reippaasti yli 1-vuotiaaksi ja varsinkin ensimmäisen kohdalla rinnat tuntuivat kipeytyvän, mutta sitkeällä yrittämisellä imetys helpottui.

Haluatko ilmiantaa tämän viestin?
Ole hyvä ja anna sähköpostiosoitteesi.