Ilmianna asiaton viesti

Pari vinkkiä jotka auttoivat minulla

Mulla kulunut viikko synnytyksestä, imetys lähti todella hyvin käyntiin eikä sairaalassa tai neuvolassakaan pahemmin korjailtu imetysasentoa, eli mitään traagisesti virheellistä ei varmaankaan siinä ollut. Kotona sitten sain alaselän täysin jumiin ja nännit pirullisen kipeiksi muutamassa päivässä. Vauvan herättyä 10 min torkuilta taas vaatimaan ruokaa tuli aidosti itku kun mietin kumpi rinta olisi vähemmän kipeä. Tästä selvittiin muutamassa päivässä siten että

-yhden yön lypsin ja syötin maidon pullolla (kuulemma ei saisi koska vauva oppii väärän imuotteen mutta tällä sai itseltä ahdistuksen pois ja nänneille hieman lepoa, nukuin myös enemmän koska ruokailu oli tälleen nopeampaa joten oli varmasti sen arvoista). Rintapumppu (Avent) muotoili myös nännejä oikeaan muotoon.

-ilmakylpyjä, tajusin niitä ottaessani että imetysliivit tosiaan painavat aika paljon rintoja. Itse asiassa maito alkaa herua ihan vaan ne riisumalla kun paine laskee. Tätä voi hyödyntää kun alkaa syöttämään

-lanoliinia julmat määrät, käytin äitiyspakkauksen mukana tulevaa tuubia.

-nännien venyttely: mukavampi venyttää niitä itse asteittain kun antaa vauvan repiä. Sekä pitkin päivää että varsinkin juuri ennen imetystä, jolloin herkin alue ylettyy olemaan niin syvällä vauvan suussa ettei ikenet paina.

-imetystä aloittaessa vauvan pitää avata suu todella auki jotta nännin ehtiin sujauttaa syvälle suuhun

-jos nänni ei ole riittävän syvällä, voi myös sulloa nännipihan ihoa lisää vauvan suuhun, tällöin vauva saa nännin imettyä syvemmälle ja kipu loppuu.

-Imetusasannon tarkistus: vauvan pään pitää olla takakenossa, nänni pitää saada syvälle suuhun, vauva tuodaan rinnalle eikä toisinpäin.

-imetin kyljelläni ja selkä sai lepoa

Näillä sain selkeän helpotuksen noin vuorokaudessa. No, se olin minä, ei näistä kaikille ole apua mutta halusin jakaa ajatuksia jos joku niistä hyötyy. Ensimmäinen jälleen kivuton imetyskerta (aluksihan homma meni aika kivuitta) oli käsittämättömä helpottava kokemus: kyllä me tästä selvitään kuitenkin.

Tsemppiä kaikille imetyksen kanssa painiville, sitä tarvitaan! Kiukuttaa että kukaan ei kertonut miten *****tin hankalaa ja kivuliasta tää on mutta kyllä tästä pusketaan läpi kuten synnytyksestäkin. Mutta älkää jääkö vain puremaan hammasta vaan etsikää ohjeita ja kokeilkaa mikä auttaa. Vauvaankin suhtautuu positiivisemmin kun ei tarvi kiroilla jokaista ruoka-aikaa.

Haluatko ilmiantaa tämän viestin?
Ole hyvä ja anna sähköpostiosoitteesi.